Als u op zoek bent naar een bamboe plant die niet al te groot is dan is de fargesia rufa misschien wel iets voor u. Deze plant wordt tussen de 60 cm en 3 meter hoog en is zeer geliefd. Dit door de frisgroene bladeren en de stengels die een mooie rode kleur hebben.

De fargesia rufa is een harde bamboe plant die snel groeit en goed te onderhouden is. Ze groeien in een korte tijd hard en worden dan meestal opgepot.

Fargesia Rufa plantjes geven je direct het gevoel dat er iemand in huis is. Vanwege de grootte, maar ook omdat ze staan te pronken en er feestelijk uit zien met al die felle kleuren. Een handige tip is om eens fargesia rufa plantjes in verschillende groeiwijzen te bestellen. Binnen twee jaar tijd heb je zonder moeite een plant in verschillende groei stadia. De fargesia rufa is gevoelig voor koude wind, maar kan ook tegen temperatuurschommelingen. Zet hem daarom niet op een open plek.

Het beste kan de fargesia rufa worden gezet op een zonnige plek. Houdt er wel rekening mee dat hij voldoende water nodig heeft, laat hem nooit uitdrogen.

Het grote voordeel van deze plant is dat de plant niet woekert. Je hoeft de plant dus niet op de een of andere manier vast te zetten voor een bepaalde vorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *